Myobrace - Logopediepraktijk Amersfoort - Tussen Neus en Lippen
Myobrace - Logopediepraktijk Amersfoort - Tussen Neus en Lippen
Aanmelden

Aanmelden kan telefonisch of via de mail. Ook voor vragen kunt u gerust bellen of mailen.

Kennismakingsafspraak

U kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismaking. Tijdens dit gesprek bekijk ik of ik iets voor u of uw kind kan betekenen en leg ik uit waar de behandeling uit zal bestaan. Voor dit gesprek hoeft u niet te betalen.

Eerste afspraak

De eerste afspraak na het kennismakingsgesprek duurt een uur. Tijdens dit uur stel ik vragen over de algehele ontwikkeling en gezondheid en doe ik onderzoek, o.a. door het maken van gebitsfoto’s. Daarnaast wordt de Myobrace gepast en mee gegeven.

Vervolgafspraken

In principe zie ik u of uw kind elke maand een half uur voor een controleafspraak. Tijdens deze afspraken controleer ik het dragen van de Myobrace en worden er oefeningen gedaan. Ook maken we regelmatig gebitsfoto’s. Als u de afspraken frequenter wilt, kan dit natuurlijk ook.

Tussen de afspraken door is het nodig dat de Myobrace elke dag voldoende gedragen wordt en dat er regelmatig geoefend wordt. Ik maak de afspraken met uw kind, hij of zij moet het doen, maar u als ouder heeft daarbij een belangrijke ondersteunende rol. Ik vind het daarom belangrijk dat u samen met uw kind naar de afspraken komt en er in de behandelkamer bij bent.

 

Evaluatie

Tussendoor evalueren we regelmatig. Hoe gaat het oefenen thuis? Wordt de Myobrace goed gedragen? Is de vooruitgang naar verwachting? Als het nodig is, vindt overleg met de behandelend tandarts of orthodontist plaats.

Duur van de gehele behandeling

Het is moeilijk de precieze duur van de behandeling aan te geven, omdat deze afhankelijk is van veel factoren, waaronder vooral de motivatie van uw kind.

In het algemeen hebben de meeste kinderen zo’n 15 afspraken nodig om tot een goed resultaat te komen.