Myobrace - Logopediepraktijk Amersfoort - Tussen Neus en Lippen
Myobrace - Logopediepraktijk Amersfoort - Tussen Neus en Lippen
Aanmelden

Aanmelden kan telefonisch of via de mail. Ook voor vragen kunt u gerust bellen of mailen.

Adviesgesprek

Na aanmelding vindt er een adviesgesprek plaats waarin u vertelt over uw hulpvraag en ik u adviseer over een mogelijke behandeling.

Anamnese en onderzoek (2 sessies)

Tijdens de eerste afspraak na het adviesgesprek stel ik vragen over de algehele ontwikkeling en gezondheid en doe ik onderzoek, o.a. door het maken van gebitsfoto’s. Tijdens de tweede afspraak na het adviesgesprek wordt het onderzoek afgemaakt en wordt zonodig de Myobrace gepast en mee gegeven.

Vervolgafspraken

In principe zie ik u of uw kind elke maand 45 minuten voor een controleafspraak. Tijdens deze afspraken controleer ik het dragen van de Myobrace en worden er oefeningen gedaan. Ook maken we regelmatig gebitsfoto’s. Als u de afspraken frequenter wilt, kan dit natuurlijk ook.

Tussen de afspraken door is het nodig dat de Myobrace elke dag voldoende gedragen wordt en dat er regelmatig geoefend wordt. Bij de behandeling van kinderen, maak ik de afspraken met uw kind, hij of zij moet het doen, maar u als ouder heeft daarbij een belangrijke ondersteunende rol. Ik vind het daarom belangrijk dat u samen met uw kind naar de afspraken komt en er in de behandelkamer bij bent.

 

Evaluatie

Tussendoor evalueren we regelmatig. Hoe gaat het oefenen thuis? Wordt de Myobrace goed gedragen? Is de vooruitgang naar verwachting? Als het nodig is, vindt overleg met de behandelend tandarts of orthodontist plaats.

Duur van de gehele behandeling

Het is moeilijk de precieze duur van de behandeling aan te geven, omdat deze afhankelijk is van veel factoren, waaronder vooral de motivatie van u of uw kind.

In het algemeen hebben de meeste kinderen zo’n 15 afspraken nodig om tot een goed resultaat te komen. Daarna is er nog een periode nodig waarin de nieuw aangeleerde mondgewoonten moeten automatiseren. In deze periode bouwen we de behandeling af en zie ik u of uw kind laagfrequent

Werkwijze Buteyko

Als u vanwege ademhalingsproblematiek komt voor de Buteyko Methode, is de werkwijze op een aantal punten anders. Na het adviesgesprek vindt ook anamnese en onderzoek plaats, maar over het algemeen is hier 1 sessie voor nodig. De behandelfrequentie wordt met u afgestemd en de sessies duren 60 minuten. Meer informatie krijgt u tijdens het adviesgesprek.