Praktijk info

Tussen Neus & Lippen

Tussen Neus en Lippen is een logopediepraktijk gespecialiseerd in oromyofunctionele therapie (OMFT) en behandelt kinderen en volwassenen met afwijkende mondgewoonten. Daarnaast kunnen mensen met klachten ten gevolge van (chronische) hyperventilatie bij Tussen Neus en Lippen terecht voor Buteyko ademhalingstherapie.

De praktijk is gevestigd in Amersfoort. Er is een nauwe samenwerking met Nieuwe Helden, verwijspraktijk voor kindertandheelkunde, zowel in Utrecht als in Hooglanderveen.

 

Bel voor een afspraak
06 229 66 979
Visie

In de loop van de tijd heb ik geleerd én ervaren hoe groot het belang is van een goede neusademhaling en een goede tongpositie. Niet alleen voor de vorm van het gebit, maar voor de hele gezondheid. Er kunnen veel problemen voorkomen worden als hier al op jonge leeftijd aan gewerkt wordt. Samenwerking met andere specialisten, zoals tandartsen en orthodontisten is hierbij essentieel.

OMFT is een vrij strikte oefentherapie, maar elk kind is anders. Ik kijk naar de mogelijkheden van het kind en pas mijn therapie daarop aan. Dat doe ik zoveel mogelijk in overleg met uw kind, omdat ik vind dat elk kind, hoe jong ook, een bepaalde mate van verantwoordelijkheid heeft. Daarbij is het mijn belangrijkste taak om in begrijpelijke taal aan uw kind uit te leggen waarom een behandeling nodig is en wat ik precies van hem of haar verwacht. Natuurlijk heeft u als ouder een belangrijke ondersteunende rol. Het resultaat van de behandeling valt of staat met de motivatie van u en uw kind.

Darthuizerberg 1
3825 BK Amersfoort

06 229 66 979
miranda@tussenneusenlippen.nl