Myobrace

Werking

Bij Tussen Neus en Lippen wordt bij de behandeling van afwijkende mondgewoonten gebruik gemaakt van een Myobrace.

Een Myobrace zet geen tanden recht, maar traint lippen en tong. Het zorgt ervoor dat kinderen door hun neus gaan ademen en zo het mondademen afleren. Ook houdt de Myobrace tijdens het dragen de tong op de goede plek, zowel in rust als tijdens slikken. De tong drukt daardoor tijdens het dragen van de Myobrace niet meer tegen de tanden, maar tegen het gehemelte. Hierdoor krijgt het gebit de kans zich te herstellen. Als je de tong bij de tanden weghoudt, zie je dat open beten en overbeten na verloop van tijd verminderen. Daarnaast wordt door druk van de tong tegen het gehemelte, verbreding van de bovenkaak gestimuleerd.

Draagtijd

Voor een goede werking van de Myobrace, is het belangrijk dat de Myobrace elke dag minstens een uur en de hele nacht gedragen wordt.
Over het algemeen is het effect van de Myobrace op het gebit bij jonge kinderen (5-8 jaar) het grootst, maar ook bij oudere kinderen worden goede resultaten behaald.
De Myobrace wordt bij voorkeur gebruikt in combinatie met actieve oefentherapie.    Het dragen van de Myobrace alleen zal er niet voor zorgen dat een goede lipsluiting en tongpositie een gewoonte wordt.

Kosten Myobrace

De Myobrace kost €80,00. U krijgt deze niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

 

Myobrace - Logopediepraktijk Amersfoort - Tussen Neus en Lippen